facebook instagram arrow-left

Vi älskar hållbart hantverk

För oss innebär kvalitet vackra möbler som håller länge.

Olby-kvalitet

Många upplever våra möbler som vackra, tilltalande och harmoniska men har svår att beskriva varför. Vi vet!
Allt sitter i detaljerna. Vi jobbar noggrant med detaljer som gör att din upplevelse av möbeln blir något speciellt.

Träkunskap

Att tillverka möbler av trä kräver kunskap och förståelse om materialet som väljs ut med största hänsyn till möbelns olika delar. Vi lägger stor vikt vid ådringen i trät som väljs ut i riktningar för att få harmoniska och vackra ytor. Men materialet väljs också ut med stor omtanke kring formstabilitet och hållbarhet.

Tappar

Vi använder oss av frästa massiva tappar och på vissa ställen låter vi de vara genomgående som på bilden. Tapparna kilas då för att trät ska expandera och bilda en stark konstruktion. Dessutom blir det en vacker detalj.

Fårskinn

Vi skarvar fårskinn för att kunna klä större ytor och dessutom kan vi ta till vara på mer av skinnet och undvika mycket spill. Noggrannheten med passningen av struktur och färg är viktig så att det inte syns på framsidan. Lisbeth blöter fårskinnet efter att hon skarvat det och det får sedan torka i sträckt läge så det bli slätt, fint och färdigtöjt.

Sadelgjordsflätning

All flätning görs för hand. Det kräver precision och kraft och är gjort med mycket omsorg. Under flätningen finns alltid en stoppad sits för att få extra bra sittkomfort och en sittmöbel som håller länge.

Sinkade lådor

Att sinka lådor är en väl beprövad konstruktion och något som är självklart för oss. Det ger en vacker, ärlig och stark låda.

Lådsättning

Lådorna i våra möbler löper på massiva vaxade glidlister. Listerna spikas fast helt individuellt efter varje låda. Passlister med en noggrannhet på 0,1 mm används för att bedöma den perfekta passformen innan spikarna fäster listerna. Resultatet är en tyst låda där den genuina känslan från tillverkningen förs vidare till användaren varje dag.

Dekortapp

Vi använder oss av dekortappar. På de flesta ställen är den genomgående och låser en tapp från en annan del men ibland kapslar den in en skruv.

Kalkstenen

Kalkstenen som vi erbjuder på våra möbler är fantastisk. Den kommer från berget Kinnekulle, ca 5 mil från oss. Det består av fem skikt bergarter lagrade på urberget. Ur dem kan vi läsa vår jords historia, mer än femhundra miljoner år tillbaka i tiden. Den passerar flera skickliga och erfarna händer i stenfabriken innan den ligger färdig på våra möbler. Varje streck på den randiga kanten är handhuggna, ett i taget.

Fråga oss

Har du frågor gällande vår kvalitet så svarar vi gärna?
Kontakt