facebook instagram arrow-left

Äkta och älskvärt

Att leva med en möbel från Olby liknar ett kärleksförhållande.

Svensk möbeltillverkare

Olby Design är en svensk möbeltillverkare som grundades 1980 av systrarna Kerstin och Tina Olby. Ända sedan starten har produktionen präglats av ärlighet och personlig utstrålning. Idag är företaget en mer modern och rationell – om än småskalig – anläggning än då. Men fortfarande växer här möblerna fram inom ramen för den filosofi som var Kerstin och Tina Olbys signum. Att leva med en möbel från Olby liknar ett kärleksförhållande. Ingen kort passion. Relationen kan bli livslång genom vårdande omsorg. Den håller för ögats och handens slitage genom åren. Hos Olby hyllas de ärliga genuina materialen: trä, sten, ull, och bomull.

Traditionell yrkeskunskap kombineras med modern sober design. Men bortom formerna och de vackra ytorna finns dessutom ett annat innehåll: möblerna skall förenkla och underlätta vardagen. Därför ställs höga krav på material, sammansättningar och ytbehandlingar som är tåliga och lätta att sköta – om än med visst underhåll. Olby ägs idag av Mathias Tholin och Kim Hovbjer som vill fortsätta driva Olby i systrarnas anda.

I vår verkstad i Skövde finns stor kompetens och erfarenhet samlad hos möbelsnickare och tapetserare. Specialkompetensen är viktig eftersom alla detaljer ska tillverkas med samma omsorg som helheten. Omsorg som drivs av stolthet och kärlek till hantverket. Vi tillverkar allting själva för att ha kontroll på kvaliteten, men ibland behöver vi ta hjälp av andra leverantörer som är specialister på vissa material eller tillverkningsområden. Kriteriet är då att de ska göra det minst lika bra som våra egna, duktiga snickare.