facebook instagram arrow-left

Kök

Vi tillverkar ditt unika kök

Vi har under flera år tillverkat kök på specialbeställning. Det finns drömmar, tankar och visioner som sträcker sig bortom standardlösningar och som är värda att förverkliga.

 

Våra kök är tillverkade för att hålla länge. Köksstommarna tillverkar vi av al-lamell, vilket är en massiv träskiva, istället för spånskiva. Luckor och stommar faneras i önskat träslag eller målas i önskad kulör och här kan man verkligen utforma köket efter eget tycke och smak. Vi använder beslag från Blum precis som många andra stora köksleverantörer. Skillnaden mellan oss och de är att vi inte har något som heter standard, vi tillverkar direkt efter era önskemål!

Så här kan det gå till när du vill att vi ska tillverka ditt kök.

  1. Planritning – Första steget i en köksproduktion är att skapa en planritning. Hur detta görs finns det flera alternativ på. Du kan designa och rita det själv med papper och penna, låta en inredare hjälpa dig, kanske har du en vän som är duktig… För oss spelar det ingen roll.  I vissa fall kan vi besöka dig och ta mått, komma med förslag på design och hjälpa till att göra en planritning på ditt kök. Oavsett ritar vi i nästa steg ofta en planritning av köket i CAD för att underlätta kommunikationen innan vi går vidare. Vi utgår från standardmått på skåp men kan göra specialmått.
  2. Inredning – Vi går igenom köket och bestämmer vilken inredning du vill ha i skåpen; lådor, hyllor, dolda lådor etc. Vi använder beslag från Blum.
  3. Luckor och färg – Vilken typ av lucka, träslag, kulör och ytbehandling det ska vara bestämmer du. Vi finns hela tiden här som bollplank. Här finns chans att verkligen skapa ett unikt uttryck.
  4. Bänkskiva – Vanliga typer av bänkskivor är; massiva i trä, laminerade eller sten. Vi har ett nära samarbete med Thorsbergs stenhuggeri på Kinnekulle och kan därför leverera bänkskivor av sten.
  5. Handtag – Här finns möjlighet att göra hålbilder i luckan där du bestämmer formen eller skruva på lösa handtag. I vissa fall har vi t.ex. gjort specialgjorda handtag av råjärn som lindats med läder.
  6. Övriga detaljer – Diskho, hål för blandare och spis, socklar, krönlister, externa hyllor etc.

Skåpen till våra kök levereras alltid färdigmonterade. 

 

Fotograf: Rebecca Martyn

Önskar du offert på ett kök är du välkommen att kontakta oss!

Kontakta oss

Tillsammans skapar vi ditt drömkök.
Kontakt