facebook instagram arrow-left

Kök

Vi tillverkar ditt unika kök

Vi har under flera år tillverkat kök på specialbeställning. Vissa gånger har kunden designat köket helt själv och andra gånger har vi hjälpt till med det.

Våra kök är rejäla och tillverkade för att hålla länge. Köksstommarna tillverkar vi av al-lamell vilket är en massiv träskiva med en konstruktion som minskar risken betydligt att materialet slår sig. Det faneras sedan i önskat träslag och här kan man verkligen utforma köket efter eget tycke och smak. Här följer en punktlista på de olika stegen inför en köksproduktion.

  1. Planritning – Första steget i en köksproduktion är att skapa en planritning. Antingen gör du själv en ritning med papper och penna och tar hänsyn till alla mått. Alternativt kommer vi ut och tar mått och hjälper till att rita ditt kök från början. Oavsett ritar vi i nästa steg alltid upp en planritning av köket i CAD som vi tillsammans går igenom innan vi går vidare. Vi utgår från standardmått på skåp.
  2. Inredning – Vi går igenom köket och bestämmer vilken inredning du vill ha i skåpen; lådor, hyllor, dolda lådor etc. Vi använder beslag från Blum.
  3. Luckor och färg – Vilken typ av lucka, träslag, kulör och ytbehandling det ska vara bestämmer du. Vi finns hela tiden här som bollplank. Här finns chans att verkligen skapa ett unikt uttryck.
  4. Handtag – Här finns möjlighet att göra hålbilder i luckan där du bestämmer formen eller skruva på lösa handtag. I vissa fall har vi t.ex. gjort specialgjorda handtag av råjärn som lindats med läder.
  5. Bänkskiva – Vanliga typer av bänkskivor är; massiva i trä, laminerade eller sten. Vi har ett nära samarbete med Thorsbergs stenhuggeri på Kinnekulle och kan därför leverera bänkskivor av sten.
  6. Övriga detaljer – Diskho, hål för blandare och spis, socklar, krönlister, externa hyllor etc.

Skåpen till våra kök levereras alltid färdigmonterade. 

Fotograf: Rebecca Martyn

 

Kontakta oss

Tillsammans skapar vi ditt drömkök.
Mail